Search This Blog

Loading...
Your Ad Here

terkini

12 August 2008

Cerpen : Release 10sion

"kurt,ko tlg arh aku...pliz!ko ler shbt dunia and akhirat aku"rayu adleya.
"malas arh aku interfere ngan mslh korg nie.aku surrender arh..."kataku smbil mnaikkan kedua-dua tgn ke atas.adleya mncapai sesuatu di dlm beg packersnya.aku hnya menjeling dgn hujung mata.

"klu ko tlg aku,aku bg ko toblerone.bleh?"adleya cuba mrasuah aku.gulp!all of a sudden,throat aku jdie kering.my pebret choclate in this whole wide world!!nie rasa cam x leh sahut seruan krajaan agar x mkn suap nie tapi x per arh coz aku mkn choc. sndiri bkn ada org suap.hhuhuhuhuh....

"kay arh...nie pun coz ko kwn aku bukan sbb toblerone nie.tpie ingat erk,this is for the last time aku tlg ko!"tegasku mberi amaran smbil merampas toblerone dr tgn adleya.muka adleya yg cam cemberut trus brtukar wajah kpd iklan darlene.trsengih mnampakan giginya trsusun rapi.nsib baik putih.

aku megetuk jari-jemariku.bass agents nie betul2 tahu selera aku...ur rocks ganjaguru,xt-acid,baxx!!!
pap!!!

"kuang ja' d0wh!!"marahku kpd makhluk yg menyentap headphone dari kepalaku.aku syok2 dgr lagu ni bleh dia act cam samdol kat cni.samseng kg.dusun ke??kew pak guard kat tower records nie harh...
"adleya x dtg lgie"tnya makhluk trsebut.mukanya jelas trpamer hoping+dreaming=frust

"bukan x dtg lgie...x dtg lgnsung"aku menjelaskn ayatnya.dia mnyeluk sakunya.w0w!!kotak plus reben equal hadiah beb....tpie bukan utk aku pun.hhuhuu...

"kurt,ko tlg bagi dkt adleya..."pinta 0jan.
"geng,aku kasi ko advise yg ikhlas arh nie.baik ko x pyh bazirkn duit arh ngan beli memcm mender dkt adleya.dia bukan amik pun...mender2 yg ko bgi ni akn brakhir dkt trash gak!membazir je...plus,mbazir amalan syaitan taw x??"ujarku smbil mbelek2 kotak trsebut.apa erk dlm ni??bayangan hadiah2 0jan yg lepas2 trbayang dlm kotak fikiranku.perfume di0r,jam pewter,high-heels special edition makaveli branded,bag prada,purse chloe+balenciaga and other branded stuff.mmg btul2 dewa petala ke-8 arh kaya mamat 0jan ni.


"jom makan!my treat.."pelawa 0jan.
"ko belanja??orait...tpie jgn masa byr ntie ko bleh 'trlupa' plak yg ko nk belanja aku"ugutku.


aku menelan burger happy meal dgn begitu nikmat sekali.0jan dihadapanku ibarat x wujud dah.aku melihat dia hanya memutar straw,mengacau air.sesekali memandang aku yg tgh cam bru buka puasa lps 10 taun x mkn,maklumlh burger 0jan pun abis aku lahap.

"aku taw lah jdi chaprone letih tpi x kn larh smpai x cukup mkn"sindir 0jan.
"alarh,ko leh arh ckp camtu coz skunk ko resah+gelisah=x lalu mkn.klu x,over load ko dri aku"kataku.hhahahahaha.....0jan ketawa besar.buk!ditamparnya belakang aku.hmpir trsembul keluar burger mc'd aku.trus aku mneguk air di tgn 0jan tnpa menyedari air yg aku minum tue air 0jan.Alhamdullilah...hmpir mati trcekik aku kat cni..furh!!!

"0ii...yg ko sesedap hati minum air aku nie psal??"tnyanya.
"lahabau arh ko nie 0jan.yg ko sesedap jiwa+jantung pegi ksie pukulan keamanan dkt belakang aku saper suruh???aku mtie trcekik kat cni saper susah??"marahku.hahahaha...skali lgie 0jan trgelak besar.
hari ini saje dh 2 kali aku nmpk 0jan ketawa.scr jujur,sjk adleya tolak ajakan 0jan tuk jdi gf die and start aku jdie chaperone die xchange ngan adleya,nie first time aku nmpk die smile.sweet!!!

"ko nie lwk antarabangsa larh kurt.sbb ko dh jdie cam rainb0w ari nie,aku bgi kat ko adiah ni"
"rainbow??"komfiusku smbil mngaru2 kepala ala2 iklan head and shoulder.
"yup..."hnya itu yg kluar dri mulut 0jan.
"wat per bgi dkt aku???aku dh bnyk kotak2 kat umah.."luahku.
"bangang ko nie..dlm nie adew adiah larh.baik aku bgi dkt ko dri mbazir,ko jugak yg ckpkn??"0jan memulangkn paku srpih.pedas tul ayat mamat nie..
"ikut ko arh..org brbudi,kita brbahasa...org mbri,kita merasa..."brpantun lak aku nie..

"yew larh rainb0w.."ujarnya.
---------------
sjak hari tu,aku ngan 0jan smakin rapat.al-maklumlah,dua-dua kaki shuffle.tpie team lain2,0jan dh pro so,dia team hardstyle republic.aku lark bru jinak2 kucing ngan field nie,so,aku msuk under team hardstyle project.klu lepak skali ngan 0jan mmg mndatangkn manfaat arh.aku bleh kasi tajam skill shuffle...tue larh alasan aku pd adleya stiap kali dia menanyakn reason aku hang-out ngan 0jan.tpi frankly speaking,aku x taw naper aku rasa selesa+x serabut=bahagia stiap kali aku lepak ngan 0jan.equation sal relationship aku ngan 0jan dh trexpand dgn trigonometric functions yg probability equal to zero.jiwa kac0w!!!!!
0jan pun smakin hri,smakin mnjadi2.kdg2 time shuffle,bleh die ajak aku nari ballroom ngan dier.sewel ker biol mamat nie???jambangnya yg tumbuh meliar di mukanya dulu dh ditebasnya.mukanya skunk dh dibiarkn licin bebas drie sbrg rumput and lalang aka janggut ngan misai.

kejadian harie tue,tiba2 trlayar di mindaku.time tu,kitaorg bru blik dr eskimo dak2 shuffle.aku yg tgh trlampau xcited coz dpt tgk musher spin tuk ganjaguru mlm tu trus cross road x tgk kiri,kanan.
ponnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.........

bunyi hon mengejutkn aku drie alam fantasi.dgn prasaan yg x dpt dtafsirkn aku mbuka mata prlahan2.lampu kereta trsebut mnyilaukn mata.namun,itu x mengejutkn aku.the surprise thing is aku dlm pelukan 0jan.dia menghadang aku dri trkena jaguar x461 trsebut.kemas.kejap pelukannya.buat pertama kalinya,aku duduk begitu rapat dgn 0jan.walaupun dia memelukku dr belakang.nafas derunya terasa di tengkukku.entah brapa lama kami sebegitu.bumi seakan2 stop from spinning.jam sprti x pnah mengenal minit dan saat.jaguar x461 tdi sudah hilang entah kemana..

"0jan,k...ko taw..kn yg men...mender nie do..doser??"entah mngapa aku trketar2 munutur bicara.diam.0jan msih lgie membatu.aku cuba tuk brpusing mghadap 0jan,mnjarakn kedudukn kedudukn kami.namun,0jan mnghalang.pelukannya makin kejap kali ini,se0lah2 aku nie teddy bear yg diidamkn oleh knk2 and 0janlah knk2 tue.0jan mnarik nafas dalam2.dadanya terasa turun naik menandakn betapa dekatnya kami.
"kurt,ko jgn wat cam nie lgie.i'm lost without you.i aware that,i'm not supposed to have any skin contact with you.it's again our religious but..."dia brhenti smbil menjauhkn tgnyan perlahan2 driku.
"i'm sorry ...."hanya itu y kluar dr mulut 0jan.dia kemudian turs brlari meninggalkn aku yg trpinga2 cam cicak berak kapur kat ctue.

"kurt!!"panggil adleya dr kejauhan.
"psal??"tnyaku slps adleya selamat smpai di depan aku.
"nie 0jan bgie"dia menyerahkn sekeping cd.
"0jan??ko komfirm ker ko x silap dgr...aku rase present ko kut.."agakku.
"ei,kmbing!!adleya ngan kurt jauh si0t bunyi.nie mmg tuk ko larh"yakin jwmpn adleya.aku mngambilnya smnil mbuat double-jerk.knape x percaya erk?mmg larh aku x prcaya...wat per 0jan nk bgie aku adiah??slamat smpainya aku di blik,cd 0jan trus aku msukkn ke laptop.
kedengaran muzik dimainkn brsama2 petikn gitar.ojan main gitar???biar btul...huhuhuhuhuhu...

"khalisa adrina,aku nk ko dgr baik2 apa yg akn aku ckp dlm cd ni.mende nie mmg utk ko,not for ur fraternal twins,adleya,ok??and gitar nie mmg aku petik sndiri..."kedengaran suara 0jan sbg pembuka kata dlm cd nie.aku trsengih sndiri.0jan nie cam taw2 lak yg aku x cayer yg dia petik sndiri gitar.hehehhehehe......

0ne look and i knew it was different...
the look of my eyes stick,so stickly...
one smile,now it means something different...
i'm doesn't look you as a friend anymore...
everyday we always together...
everyweek there's always shuffle 4ever..

until out of the blue,the feeling's so true..
all of a sudden,i wanna shout.....
this guy in love with you ...
this guy in love with you ..
this guy in love with you ...
no need to be dating....
just like eggplant and fish sauce...

aku trgaman.mybe kerna suara 0jan yg mnambahkn keenakn lgu ni ataupun lirik lagu ni.aku mncubit pipiku.adush!!sakit dowh so,this not dream and i'm not in the disneyland movie fairytale,happily ever-after.or 0jan nie sajer prankkan aku??mataku melilau ke sekitar bilik mncari kamera2 yg mungkin trselit utk merakamkn action aku slps dgr cd nie lps tuh,digelakkan oleh penonton yg mnonton kat umah.tpie hampa.satu pun aku x jumpe.meaningnye,mender nie btul aka real life.huhuhuhuu....

"kurt,aku taw mender nie awkward skit utk ko.tpi aku btul2 sincere ngan ko.aku dh jumpe mcm2 jnis gurlz.ko dak baik.klu ko trima aku,aku percaya dkt ko"ujar 0jan dgn bahasa yg pnuh skema dan lengkap bunga2 romance.
"sorry larh 0jan..."ujarku brhati2 agar x melukakn hati 0jan.
"x pew arh klu camtu kurt.aku faham...aku harap mender nie x jejas relationship kita"brsusah payah 0jan menuturkn kata2 trsebut.dia sudah mulai brjalan mnjauhi aku.

"lahabau tul ko nie,0jan!!ko x nk tnya ker psal aku x trima ko?"teriakku ke arh 0jan.dia brpaling smula,mnghadapku.
"so,cik khalisa adrina...knp awk reject sy??"tnya 0jan.
"c0z x pnah hayat aku dgr brcinta cam eggplant ngan fish sauce.ko mnyebabkn aku jdie lapar bler ingat lgue romance2 ko tuk aku.s0,ko kner denda blanja aku mkn happy meal"laungku dgn senyuman yg selebar2nya.hahahahahaha................

utk kesekian kalinya 0jan ketawa.
"ko nie mmg lwk larh kurt!!!mmg ptut ko jdi rainb0w aku..."balas 0jan.
angin petang yg brtiup sempoi2 bhs melayu itu trus mbuai aku ngan ojan dgn prasaan yg hanya kami shj dpt takrifkn.aku memegang tudungku agar x ditiup angin.btullah,kita nk HIDUP MUSTI MAOW CAM RAINB0W....



No comments:

Popular Posts