Search This Blog

Your Ad Here

terkini

13 August 2008

mari rilekskan fikiran

bosan dengan masalah politik sekarang....jom kita tenangkan kepala kita....tengok apa yang melucukan..sambil kita sama-sama fikirkan secara positif

Iklan di bawah sebenarnya adalah untuk suspensi kereta berjenama Pioneer. Apa yang ingin dinyatakan ialah apabila anda menggunakan suspensi berjenama berkenaan anda seolah-olah tidak akan berasa apa-apa apabila melanggar lubang besar sekali pun dan tetap selesa sewaktu memandu.

Namun iklan seperti ini ada mempunyai keburukannya. Pengguna yang baru pertama kali sudah tentu ada yang akan memberek mengejut atau memulas stereng kereta bagi mengelak lubang berkenaan. Sudah tentu akan mengundang bahaya yang boleh melibatkan nyawa. Apapun yang pasti iklan ini berjaya menyampaikan mesej yang dikehendaki.

Zimbabwe ketika ini pemegang rekod inflasi terbesar di dunia iaitu 2,200,000 % (2.2 juta persen!), parahnya, harga-harga melambung begitu cepat dengan hanya dalam beberapa minit sahaja, jadi tak heran jika peniaga2 di zimbabwe begitu sibuk mengganti label harga barangan mereka hampir setiap minit!

Pada tanggal 20 Julai 2008 ini bank Zimbabwe juga telah mengeluarkan pecahan wang sebesar 100 Juta Dollar! yang merupakan rekod pecahan wang dengan nominal terbesar di dunia....!!!

No comments:

Popular Posts