Search This Blog

Your Ad Here

terkini

19 September 2010

mental vs mentol....Mati dipukul kerana lampu

KOTA BHARU: Gara-gara membuka suis lampu ketika ingin tidur, seorang pesakit mental maut akibat ditumbuk bertubi-tubi oleh seorang lagi pesakit mental yang berang terhadap perbuatannya itu dalam kejadian di wad Jabatan Psikiatri Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II), di sini, pagi semalam.

Dalam kejadian jam 5.20 pagi itu, mangsa yang berasal dari Kampung Jambu Rambutan Rendang, Mohamad Idris, 63, meninggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan di kepala.

Menurut anaknya, Norzilawati, 28, dia dikejutkan dengan panggilan daripada kakitangan jabatan terbabit pada jam 8.30 pagi yang memaklumkan kejadian berkenaan.

Katanya, bapanya yang sudah lama mengalami penyakit mental dimasukkan ke wad berkenaan pada Selasa lalu.

“Arwah baru saja dimasukkan ke wad ini pada hari raya kelima. Memang sebelum saya dilahirkan lagi ayah mengalami masalah mental.

“Namun, tidak sangka berakhir begini. Saya mendapat panggilan pagi tadi (semalam) yang memaklumkan kejadian ini.

“Apa yang saya tahu, ayah dipukul kerana dia membuka suis lampu menyebabkan pesakit lain marah,” katanya ketika ditemui di wad terbabit, di sini, semalam.

Mayat mangsa dihantar ke HRPZ II.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah, Asisten Komisioner Zahruddin Abdullah ketika dihubungi mengesahkan kejadian terbabit.

Katanya, kes itu disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan dan suspek yang berusia 31 tahun juga sudah dikenal pasti.

No comments:

Popular Posts